maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tipitii!

Vaikka en todellakaan ole mikään himosilittäjä, on mun silityslauta ja -rauta jatkuvasti näkösällä. Ne vaan ei tunnu löytävän tietään takaisin komeroon. Eilen illalla sitten havahduin huomaamaan miten ruma ja likainen laudan päällinen on ja sain idean päällystää sen. Hyvä että maltoin laittaa perheelle ruokaa kun tuli kiire just-nyt-heti kangaskauppaan kankaita hakemaan! Sopiva kangaskin oli jo mielessä ja kun sitä vielä löytyi pääsin tänään innolla hommiin.
vanha, kammottava päällinen


Otin vanhasta irtopäällisestä kaavan, jonka malliin leikkasin kankaan ja vanun sekä neulasin ne yhteen. Onneksi päätin ennen ompelua katsoa miltä päällinen näyttäisi, koska eihän se sit taas(kaan) menny kuin Strömsössä..

kasa kuolleita tipuja


Eipä auttanu muu kuin alottaa alusta. Nyt nappasin laudan keittiön pöydälle ja aloin pähkäillä, miten ihmeessä kangas riittää kun väärä pää on leikattu pyöreäksi? Ja siinä tajusin, et eihän tuota tarvii ees ommella, riittää kun nastoilla pingottaa, aivan kuten laudan alkuperäinenkin suojus oli! Hei haloo!! Muutama vääntynyt nasta myöhemmin oli päällinen naputeltu kiinni ja vieläpä oikeinpäin. Nyt silityslautaa ei todellakaan enää piiloteta kaappiin!!
"We're alive! Tipitii!"


4 kommenttia:

  1. Arvaapa kuka on miettinyt jo vuosia uuden silityslaudan ostamista, mutta ei mieti enää! Ihana! Tää alkais etsiä kangasta...

    VastaaPoista
  2. Mä oon himoinnu tätä kangasta varmaan vuoden päivät, meinasin jo tuon pyyhekaapin verhoiks ostaa. Mut oikeestaan se on tässä parempi. Ja mikä parasta, mun tilkkuvarastoon jäi PALJON kangasta! ;)

    VastaaPoista
  3. Ihanan kankaan olet löytänyt,sopii tosi hyvin lautaan!

    VastaaPoista